tiistai 20. syyskuuta 2016

Parhaat mustikoista

Leipominen. Niin. Sitähän mä inhoan. Tai niinhän mä luulen, koska sitä mä ennen inhosin. Nykyään kuitenkin löydän itseni sekoittelemasta ties mitä sörsseleitä aika useinkin. Vanhassa blogissa julkaisin reseptisarjaa Baking for dummies ja mahtavaa kyllä, nyt oon saanut useammankin pyynnön tuoda reseptejä tänne. Tarkoitus ei oo tehdä tästä blogista After the stormin kopiota ja postata kaikkia samoja juttuja uudelleen, mutta onhan se nyt ihan kätsyä, että kivoimmat reseptit löytyy helposti. Keräilen siis ohjeita pikkuhiljaa MutsiLeipoo-sivulle, jonka moni teistä on löytänytkin jo tuolta oikeasta sivupalkista. Vielä en oo keksinyt järkevämpää arkistointisysteemiä, kuin aakkosjärjestyksen, mutta eikö ne sillä nyt ainakin alkuun löydy. Merkkaan reseptit postauksiin MutsiLeipoo-tunnisteella, joten sillä löytää myös.

MutsiLeipoo-resepteissä yksinkertaisuus on valttia. Joskus toki innostun (tai siis mister A innostuu) väsäämään jotain lumiukkoja vaahtokarkeista ja sulatetusta suklaasta, mutta useimmiten ohjeet on tyyliin "sekoita ja paista". Helppoja ja hyväksi havaittuja, perusaineksista valmistettuja. Ensimmäisenä ehkä mun parhaat reseptit ever. Mustikkaa, olkaa hyvä!

MAAILMAN HELPOIN MAKEA PIIRAKKA

4dl jauhoja
2dl sokeria (vähän vähempikin riittäis)
2tl leivinjauhetta
200g voita tai margariinia sulatettuna

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Huom! Lusikalla. Ei tarvita vispilöitä tai monitoimikoneita eikä tarvi tukkia käsiä taikinaan. Voitele piirakkavuoka (tää menee semmoseen peruspyöreään hyvin) ja painele 2/3 taikinasta vuokaan. Alkuperäisessä ohjeessa tohon kakskolmasosaan laitetaan myös yksi kananmuna, mutta oon tehnyt ilman ja hyvin toimii. Kaada mustikat/mansikat/raparperit/mitkäikinä pohjan päälle ja murustele loppu taikina vielä täytteen päälle. Paista n. 200 asteessa puolisen tuntia, tai vähän reilu. Jäähdytä ennen tarjoamista (koska silloin se on parempaa). Nam!


********************


Näitä kandee kokeilla!
Sannis



4 kommenttia:

  1. Kiitos näistä resepteistä! Puolukastakin tuli erinomaisen herkullinen piirakka.

    -Marja-Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaapas hyvä! Hitsi, puolukasta en ookaan tehny. Pitääpä kokeilla joku kerta.

      Poista
  2. Ihanan helppoja reseptejä. Yhtäkkiä leipominen sujuukin käden käänteessä! Sopii hyvin tämmösen puolivuotiaan äidille :) Piirakkaa oon tehnyt jo useamman kerran ja tänään testasin muffinsseja työkavereille viemisiksi ja hyviä nekin oli sitruunatuorejuustolla kuorrutettuna.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö kuule.. tämmösten reseptien takia oon vahingossa alkanut pitää leipomisesta. Tai ainakaan se ei tunnu enää ihan ylitsepääsemättömältä :D

      Sitruunatuorejuusto.... NAM!!!!

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3