maanantai 31. lokakuuta 2016

Pumpkin pie


Aika leivontapainotteista oli toi viikonloppu, koska oli synttärivieraita. En tehnyt täytekakkua, vaan kokeilin vähän muita juttuja. Tänäänhän on jenkkien Halloween, joten sen kunniaksi Pumpkin pie, olkaa hyvä ->

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
125g voita tai margariinia
1 kananmunan keltuainen

Täyte:
400g kurpitsaa karkeasti pilkottuna
2 kananmunaa
2dl sokeria
1tl kanelia
1tl jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
1rkl vehnäjauhoja
2dl kermaa

Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi. Lisää munankeltuainen ja sekoita taikinaksi. Painele taikina pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Anna tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Keitä kurpitsanpalasia vähäsuolaisessa vedessä 5-8 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta kaikki vesi pois. Sekoita kurpitsa hienoksi soseeksi esim. mikserillä ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää loput ainekset ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alaosassa 40–50 minuuttia. Jäähdytä. Siivilöi päälle hieman tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kanssa.

Ohje täältä -> klik.

Tämä kurpitsapiirakka oli hitti! Niin sairaan pehmeää ja hyvää. Täyte oli niin juoksevaa, että vähän mietitytti, kun piirakan uuniin lykkäsin, mutta niin vain se jähmettyi. Ai niin, unohdin pohjasta kananmunan keltuaisen ja hyvin pysyi kasassa. Käytin Hokkaidokurpitsaa ja Talvikurpitsasta kaiverretut osat. Tätä piirakkaa kannattaa kokeilla!

Happy Halloween!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3