perjantai 13. huhtikuuta 2018

PerjantaiPiirakka


Helpoin suolainen piirakka syntyy kaupan valmiista pohjasta. Sunnuntain rukiinen pohja on aika kivan tuntuinen. Reseptejä on miljoona, mutta kaikista helpoin perussetti on mun mielestä purkki paksua ruokakermaa, kananmuna, ripaus suolaa ja pippuria. Täytteeksi voi valita sitten ihan mitä vaan... Kinkkua, tonnikalaa, kasviksia, fetaa, you name it. Kuvan piirakassa on taco-maustettu jauheliha ja tomskua. Pinnalle vähän juustoraastetta. Ei voi mennä vikaan.

Meillä ei muuten käytetä mihinkään muuhun ruokakermoja, kuin tähän piirakkaan. Mister A sai joskus vuosia sitten lisäainehepulin ja pakotti mut Jep, pakotti :D lopettamaan niiden käytön. Se oli siihen aikaan, kun Annukka oli siirtymässä soseista meidän kanssa samoihin ruokiin. Silloin tuntui, ettei osaa edes tehdä ruokaa ilman ruokakermaa ja nyt miettii, mihin niitä on oikein tarvinnut. No, piirakkaan se on mun niitä kaksi kertaa vuodessa antanut laittaa :D Taitais muuten tavallinen kerma jähmettyä ihan hyvin kans jos laittais vaikka yhden sijaan kaksi kananmunaa. 

Mister A:n lisäainehepulissa lähti muuten meiltä myös liemikuutiot. Ja maustesekoitukset, jotka sisältää aika paljon kaikenlaista turhaa. Muutama muukin juttu joutui syynin alle ja lopuviimein pienet muutokset oli aika helppo toteuttaa. Valmiissa piirakkapohjassakin taitaa olla muutama ylimääräinen E. Olikos jollain hihassa hyvä piirakkaohje, jonka voi sekoittaa pelkällä lusikalla?

Kivaa perjantaita! Meillä on vielä täys päivä edessä. Tokaluokkalainen näyttää myöhästyvän koulusta, kun pitäis ite ehtiä ilman, että äiti hoputtaa koko ajan. On tottunut siihen, että äiti on aina lähettämässä kouluun. Minillä on neuvola ja sen jälkeen mulla duunissa vielä täys päivä. Paljon hommaa tiedossa. Aurinko paistaa. Aika hyvä boogie!

Sannis

4 kommenttia:

  1. Heippa!
    Mun nykyinen vakio piirakkapohja:
    2dl vehnäjauhoja
    1dl kaurahiutaleita
    1/2tl suolaa
    1/2tl leivinjauhetta
    1/2dl öljyä
    1dl vettä

    Kaikki vaan sekasin kulhossa puuhaarukalla (tai lusikalla) ja valmista on. Hyvää ja helppoa ja kaurahiutaleet tuo kivaa tuntumaa taikinaan.
    Ja hei kiitos kivasta blogista, vuosia jo seurannut ja nyt taisin ekaa kertaa kommentoida.
    -Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija, kun kommentoit! Ja ihanaa kuulla, että oot ollut mukana jo pitkään <3
      Just tämmöstä helppoa, nopeasti sekoitettavaa ohjetta kaipasin. Ja kaurahiutaleet passaa mun mielestä tosi hyvin makeisiin piirakoihinkin. Tällä ohjeella teen seuraavaksi. Tänks!

      Poista
  2. Menee testiin tää huomenna :) toi "ei voi mennä vikaan"vakuutti mut :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3