MutsiKokkaa

Parhaat ruokareseptit. Helppous is the thing!

Lisäillään, kun keritään :)

********************

KASVISSOSEKEITTO

Mitä tahansa kasviksia/juureksia -> perunaa, porkkanaa, bataattia, kurpitsaa, punajuurta tms.
Kuori, pilko ja keitä pehmeiksi.
Mausta esim. suolalla ja pippurilla. Yrteillä, Chilillä. You name it.
Lisää loraus kermaa, maitoa, tai vaikka kauramaitoa.
Sekoita kaikki blenderillä pehmeäksi keitoksi.



********************

NOKKOS/PINAATTILÄTYT

2 kananmunaa
5dl maitoa
3dl jauhoja
n. 1dl silputtua nokkosta tai pussillinen pakastepinaattia
ripaus suolaa

Kaikki ainekset sekaisin. Hetkeksi tekeytymään jääkaappiin ja sen jälkeen vain paistellaan pannulla.


********************

RUISBURGERIT

Tämä ei kauheasti reseptiä kaipaa, mutta laitetaan tänne muistiin,
kun muuten meinaa unohtua mitä kaikkia ihania on olemassa.

1200g jauhelihaa
5 kananmunaa
paprikajauhetta
mustapippuria
sipulijauhetta
suolaa

Pihvejä pitää tietysti tehdä iso määrä kerrallaan, että osa jää pakkaseen seuraavaa kertaa varten :)

Leivät paahtimessa rapeiksi.
Pihvit salaatin, juuston, ketsupin ja tomaattien kanssa väliin ja ei kun syömään!



********************

TOMAATTINEN JAUHELIHAKASTIKE

700g jauhelihaa
2 isoa tölkkiä tomaattimurskaa
1 iso tölkki herkkusieniä
Pakastepinaattia
Timjamia
Basilikaa
Suolaa
Mustapippuria

Ruskista jauhelihat. Heitä sienet joukkoon. Kaada hetken päästä mukaan tomaattimurska ja mausta reilulla kädellä. Hauduta! Keitä tummaa spagettia tai makaronia kylkeen. Tästä määrästä riittää huomisellekin!


********************

TORTILLA (Espanjalainen perunamunakas)

Perunoita
Sipulia
Öljyä
Kananmunaa

Kuori ja pilko perunat suikaleiksi. Pilko myös sipulit. Laita paistinpannulle reilusti öljyä ja heitä perunat ja sipulit perään. Perunaa saa olla niin, että pannu on täynnä. Tortilla saa olla kevyesti muutaman sentin paksuinen. Mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla. Paista ja kääntele ja vääntele, kunnes perunat on kypsiä. Käytä vähän miedompaa lämpöä, ettei perunat kärähdä ja muista tosiaan käännellä usein.

Riko kananmunat (käytin pienempää munakaspannua.. n. 15cm halkaisijaltaan ja 3 munaa oli just hyvä määrä) kulhoon, kaada perunat ja sipulit sekaan ja sekoita hyvin. Kaada seos uudelleen pannulle. Paista taas vähän miedommalla lämmöllä. Käytä lastaa apuna, että saat tortillan käännettyä ja paistettua toiseltakin puolelta. Voipi olla, että vaatii vielä vähän lisää suolaa tässä vaiheessa. Tortilla ei maistu juuri miltään jos se on suolatonta.


********************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3